reklam
reklam

Sınır kapısı 29 yıl sonra açılıyor « Digital Mecra

28 Mart 2024 - 18:54

Sınır kapısı 29 yıl sonra açılıyor

Irak ile Suudi Arabistan arasındaki tek sınır kapısı  konumundaki Ar Ar, 29 yıl aradan sonra yeniden hizmet vermeye hazırlanıyor.

reklam
Sınır kapısı 29 yıl sonra açılıyor
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2020 - 22:00

244 views
reklam

Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Abdulaziz eş-Şemeri, Al-Arabiya  televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak ile Suudi Arabistan arasındaki Ar Ar Sınır  Kapısı’nın 15 Ekim’de resmen açılacağını belirtti.

İki ülke arasındaki tek sınır kapısı konumundaki Ar Ar’ın Bağdat ve  Riyad arasındaki ziyaret trafiğinin artmasına katkı sunacağını dile getiren  Şemeri, başta hac mevsiminde olmak üzere yılda yaklaşık 600 bin Iraklının sınır  kapısını kullanmasını beklediklerini söyledi.

Ar Ar Sınır Kapısı, Irak ile Suudi Arabistan arasındaki 812  kilometrelik sınır hattı üzerinde tek geçiş kapısı konumunda bulunuyor.

Irak’ın 1990’da Kuveyt’i işgal etmesinden sonra Riyad yönetimi  Bağdat’la tüm diplomatik ilişkileri kesmiş, sınır kapısını da kapatmıştı.

Terör örgütü DEAŞ tehdidinin ortadan kaldırılmasından sonra Irak,  komşu ülkelerle ortak çıkar prensibi üzerinde ilişkilerini geliştirmek istediğini  duyurmuştu. 

Bu kapsamda Bağdat ve Riyad arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi  için Ekim 2017’de Suudi Arabistan-Irak Koordinasyon Konseyi kurulmuştu. 

Konsey, ekonominin güçlendirilmesine dayalı 16 noktada mutabakata  varmış, hayata geçirilen mutabakatların en önemlisi de kara sınır kapısının  ticari geçişlere açılması için hazırlıkların yapılması ve hava yollarının  karşılıklı seferler başlatması olmuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam