reklam
reklam

Meta Pharmaceuticals Otoimmün İlaçlar İçin 15 milyon dolar Ödenek Aldı « Digital Mecra

29 Mart 2024 - 09:48

Meta Pharmaceuticals Otoimmün İlaçlar İçin 15 milyon dolar Ödenek Aldı

Yapay zeka yardımıyla otoimmün hastalıklar için tedaviler geliştirmek üzere yola çıkan Shenzhen merkezli şirket, tohum ve A öncesi turlarından 15 milyon dolar topladı.

reklam
Meta Pharmaceuticals Otoimmün İlaçlar İçin 15 milyon dolar Ödenek Aldı
Son Güncelleme :

14 Haziran 2022 - 7:08

321 views
reklam

Artık Otoimmün İlaçlar Var

Biyoteknoloji girişimi Meta Pharmaceuticals, ilk yatırımını güvence altına alırken kendisine iddialı bir hedef koyuyor. Yapay zeka yardımıyla otoimmün hastalıklar için tedaviler geliştirmek üzere yola çıkan Shenzhen merkezli şirket, tohum ve A öncesi turlarından 15 milyon dolar topladı.

Küçük moleküllü ilaç keşfine makine öğrenimi uygulayan şirketlerde yatırımcı ilgisi eksik değil. New York merkezli Immunai, insan bağışıklık sisteminin bir “atlasını” oluşturmak için geçen yıl 215 milyon dolar topladı. Hong Kong’dan Insilico, CEO’nun “biyoteknoloji kışı” olarak adlandırdığı süreçten geçmesine rağmen kısa süre önce 60 milyon dolar kazandı.

2014’den Bu Yana Çalışmalar Sürüyor

Meta’nın teknolojisi, tarihsel olarak farklı immünoloji ve metabolizma disiplinleri arasındaki ilişkiyi inceleyen, yeni ortaya çıkan immüno-metabolizma alanına girer. Bu yeni yöntemle oluşturulan ilaçların, daha az yan etki ile bağışıklık sistemini daha etkin bir şekilde düzenlediği iddia ediliyor. Aslen güneybatı Çin’den olan Meta’nın kurucu ortağı ve CEO’su Xu Ke, Weill Cornell Medicine’den mezun oldu ve ABD’deki en iyi kanser hastanelerinden biri olan Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde araştırma yaptı.

Meta sadece on aylık ama bir endüstri görevlisinin sırtından inşa edildi. Bu, 2014 yılında kurulan ve Tencent, Softbank Vision Fund ve Sequoia Capital China gibi şirketlerden bugüne kadar yaklaşık 800 milyon dolar fon toplayan yapay zeka destekli ilaç keşfi ve geliştirme başlangıcı Xtalpi tarafından “kuluçkalanmış” bir projedir.

Meta’nın finansman turlarından yatırımcılar arasında Xtalpi’nin kendisi, Forcefield Ventures, IMO Venture ve Tiantu Capital yer aldı.

Meta ve Xtalpi, yeni ilaç hedeflerini patentlere ve pazarlanabilir ürünlere dönüştürmek için çalışarak birbirlerini açıkça tamamlayıcı roller oynarlar. Meta’nın önerilen terapötik hedefleri, ilk önce ilaç keşfi veya bilgisayar destekli moleküler tasarıma atıfta bulunan de novo ilaç tasarımı için XtalPi’ye gidecek. Bir Xtalpi sözcüsü TechCrunch’a verdiği demeçte, bir klinik öncesi aday belirlendikten sonra, Meta sonraki geliştirme, araştırma amaçlı yeni ilaç (IND) dosyalama ve klinik denemeleri yürütmek için devralabilir.

Meta, AI özellikli hedef keşif platformunda binlerce proteazı elendikten sonra bir dizi metabolik proteaz hedefi keşfettiğini iddia ediyor.

Medikal Teknolojinin Geleceği

Xu, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, girişimin hedef keşif teknolojisinin ilk eğitimi için halka açık verileri kullandığını ve yolun aşağısındaki Çin’deki hastanelerle işbirliği içinde hastalardan ve sağlıklı bağışçılardan örnekler ve omik verileri toplamayı planladığını söyledi.

Rekabet hakkında soru sorulduğunda Xu, “Bilgi hattımız çok çeşitli otoimmün sorunları, kanseri ve yaşa bağlı hastalıkları tedavi etmek için kullanılma potansiyeline sahip” dedi. “Özellikleri henüz paylaşmak veya kendimizi bir veya iki mevcut ilaç ve endikasyonla sınırlamak için henüz çok erken.”

Diğer Çalışmalar

Merkezi, Shenzhen’de Hong Kong sınırındaki bir inovasyon serbest ticaret bölgesinde bulunan Meta, ilaçlarını küresel olarak pazarlamayı planlıyor. Bölge, emekleme döneminde, Shenzhen ve Hong Kong arasındaki teknolojik işbirliğini teşvik etmek için hükümet liderliğindeki birçok girişimden biridir. Girişimlere destek çeşitli şekillerde gelir ve Meta’nın durumunda, ithal edilen laboratuvar ekipmanlarında vergi muafiyeti anlamına gelir. Bölge aynı zamanda Xtalpi’ye ve Çin’in en büyük otonom sürüş girişimlerinden biri olan Deeproute.ai’ye de ev sahipliği yapıyor.

 

Kaynak

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam