reklam
reklam

Gülşen Tutuklandı « Digital Mecra

20 Nisan 2024 - 16:04

Gülşen Tutuklandı

reklam
Gülşen Tutuklandı
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2022 - 18:53

180 views
reklam

İmam hatip liseleriyle ilgili sözleri üzerine hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şarkıcı buradaki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Gülşen sosyal medya hesabından ‘özür’ paylaşımında bulunarak “Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Gülşen, savcılıktaki ifadesinin ardından, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Savcılık hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, Gülşen’in konser sırasında söylediği sözlerin toplumun belli bir kesimi tarafından yoğun tepkilere neden olduğuna değinildi.

Soruşturma konusu sözlerin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğini bozucu ve sarsıcı niteliği haiz olduğu belirtilen sevk yazısında, bu şekilde halkın farklı özelliklerine sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik içirmesi nedeniyle, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçunun unsurlarını oluştuğu belirtildi. Gülşen Çolakoğlu buradaki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam